Zomerse kidsactiviteiten in Almere Centrum

Almere Centrum, 11 juli 2024 – Ook deze zomer hoeven kinderen zich niet te vervelen in Almere Centrum. Van 24 juli tot en met 28 augustus vinden er elke woensdagmiddag gratis kinderactiviteiten plaats op de Esplanade of het Forum. Deze middagen variëren per week in thema, waardoor er voor ieder kind genoeg te beleven is.

Woensdag 24 juli – Muziek en Theater 
Kleine podiumkunstenaars in de dop kunnen deze middag genieten van creatieve workshops, muziekoptredens en spannende theaterstukken. Er staan diverse acts op het programma maar kinderen kunnen zelf ook meedoen aan muzikale activiteiten.

Woensdag 31 juli – Sport en Spel 
Sportieve kinderen kunnen hun energie kwijt tijdens allerlei sportactiviteiten en spelletjes. Denk aan uitdagende hindernisbanen, estafettes en gezellige spelletjes die de hele middag doorgaan.

Woensdag 7 augustus – Springkussenfun 
Springen, klauteren en plezier maken staan centraal vandaag centraal met diverse spring- en klauterkussens. Alle kinderen zijn welkom om zich uit te leven op de vele opblaasbare attracties.

Woensdag 14 augustus – Crea Fun 
Deze woensdagmiddag staat volledig in het teken van creativiteit. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse knutselworkshops waar ze prachtige kunstwerken kunnen maken en hun eigen creaties versieren. Ze kunnen hun meesterwerken natuurlijk trots mee naar huis nemen. 

Woensdag 21 augustus – Recyclen 
Op woensdag 21 augustus wordt het Forum omgetoverd tot een leerzaam paradijs voor kinderen!  Ontdek alles over recyclen met gezellige activiteiten en maak de leukste nieuwe dingen van oude spulletjes.

Woensdag 28 augustus – Voedsel en Koken 
Jonge chef-koks kunnen zich uitleven tijdens kookworkshops. Ze leren over voedsel en koken, en krijgen de kans om hun eigen culinaire creaties te maken en te proeven. Een smaakvolle en leerzame afsluiting van de zomerse Kidsfun-activiteiten.

Meer informatie over de kinderactiviteiten staat op de website van Almere Centrum.  Deze informatie zal ook regelmatig worden bijgewerkt voor eventuele aanvullingen of wijzigingen in het programma.

Over Almere Centrum

Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages.

Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt.

De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet

Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied.

almerecentrum.nl 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!