Tegel tegen zinloos geweld onthuld op Grote Markt

Demi Potemans heeft samen met Maaike Veeningen, wethouder Diversiteit, en Tom Stoker, eigenaar van restaurant Boutiq, de Zinloos Geweld tegel onthuld op de Grote Markt. De tegel is een initiatief van Demi, finalist van de verkiezing Miss Diversity 2024 en jong ambassadeur van de stichting Zinloos Geweld Nederland.

Demi sprak de aanwezigen bij de onthulling toe. “Zinloos geweld is een kwestie dat mij persoonlijk raakt vanwege mijn eigen ervaringen. Dit heeft mij gemotiveerd om actie te ondernemen. Deze tegel symboliseert niet alleen mijn persoonlijke ervaring, maar ook het streven naar een samenleving waarin geweld geen plaats heeft”.

Tom Stoker was als vertegenwoordiger van Horeca Grote Markt, het uitgaanshart van de stad, aanwezig bij de onthulling van de tegel.

Wethouder Maaike Veeningen: “Veiligheid in het uitgaanscentrum, op straat en ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn, vindt de gemeente Almere belangrijk. Daarom wordt het initiatief voor een nieuwe tegel tegen zinloos geweld op de Grote Markt van harte gesteund.”

Almere Centrum telt nu twee tegels. De huidige tegel op het Stadhuisplein was aan vervanging toe en is onlangs vervangen door de aandacht voor het initiatief van Demi.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!