Connecting People viert Almere en al haar inwoners

Almere Centrum, 19 augustus – Op zaterdag 7 september 2024 wordt op de Esplanade de diversiteit en inclusiviteit van Almere en haar inwoners gevierd. Het festival Connecting People biedt een dag vol lekker eten, muziek en cultuur voor jong en oud. Bezoekers kunnen genieten van een gezellige markt met snuisterijen en heerlijke hapjes, er zijn verschillende workshops en optredens met muziek en dans en ook dit jaar trekt er weer een kleurrijke parade door het centrum. Connecting People is bedoeld om mensen samen te brengen en om verschillende culturen te vieren. Vandaar dat er ook extra aandacht is voor toegankelijkheid. 

Muziek en Dans
Op twee podia staan tussen 12.00 tot 17.00 uur diverse acts en optredens op het programma. Podium 1 biedt een line-up van verschillende muziekstijlen, waaronder Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Chinese en eindigt met een bigband. Op Podium 2 wordt interactief gedanst, maar hier staan ook theatervoorstellingen en Nederlandstalige muziek op de programmering. 
Markt en lekker eten
De Esplanade is deze dag ook bij uitstek de plek voor bezoekers die graag struinen langs leuke kramen. Op de levendige Connecting People-markt zijn diverse hebbedingetjes en informatie over verschillende landen en culturen te vinden. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de diverse culturen die Almere rijk is en genieten van heerlijke hapjes uit verschillende landen en streken. 

Workshops 
Er zijn lekker veel workshops waarin bezoekers hun creatieve of muzikale talenten kunnen ontdekken. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld cupcakes en koekjes versieren, poppen maken, live schilderen of de heupen losmaken op Latin beats. Kinderen kunnen zich bovendien laten schminken of zich uitleven op springkussens. 
Er zijn ook verschillende inclusieve workshops. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om niet te kunnen horen of te zien, onder begeleiding van ervaringsdeskundigen. Ook zijn er workshops rolstoelbasketballen en gebarentaal. Deze activiteiten bieden een unieke kans om te leren en te begrijpen hoe anderen de wereld ervaren.

Parade 
Om 12.30 uur vertrekt vanaf de Esplanade een bonte parade. Mensen van verschillende nationaliteiten en culturen laten trots hun traditionele klederdracht zien of dragen op een andere manier hun identiteit uit. Samen met het publiek langs de route vieren zij elkaars diverse achtergronden, begeleid door Brassband GDFL. De parade keert uiterlijk om 14.00 uur terug op de Esplanade.  
Socialrun 

Naast Connecting People vindt dit weekend ook de Socialrun plaats, waar deelnemers wandelend, rennend, fietsend of skeelerend kilometers afleggen. Dit evenement draait om de verhalen die worden gedeeld, de verbindingen die worden gemaakt en de impact die wordt gecreëerd. Iedereen is welkom om deze unieke ervaring te beleven. 

Toegankelijkheid 
Inclusiviteit staat centraal tijdens Connecting People. Daarom zijn er verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig kan zijn en kan genieten. Er zijn voldoende zitplekken en het terrein is rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er toegankelijke toiletten en is er een prikkelarme ruimte beschikbaar in Kunstlinie voor mensen die even willen ontprikkelen. Een gebarentolk is aanwezig op Podium 1 om het programma voor iedereen toegankelijk te maken. 

Wie andere middelen nodig heeft om bij het evenement aanwezig te kunnen zijn kan mailen naar diversiteiteninclusie@almere.nl. Er wordt dan gekeken naar alle mogelijkheden. 
Connecting People biedt een dag vol plezier en culturele uitwisseling op zaterdag 7 september van 12.00 tot 17.00 uur op de Esplanade in Almere Centrum. Wethouder Maaike Veeningen opent deze bijzonder dag om 12 uur op podium 1. Meer informatie over meedoen aan de Parade, toegankelijkheid en een volledig overzicht van alle activiteiten en tijden is te vinden op de website van Almere Centrum

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages. 
Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt. 
De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Het verrassende indoor familie entertainment centrum Almere Underground biedt nog meer vermaak voor jong en oud. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet 
Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied. 

Almerecentrum.nl

 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!