Bijzondere nieuwkomers in Almere Centrum

Almere Centrum, 13 augustus – Het winkelaanbod in Almere Centrum is sinds kort uitgebreid met drie bijzondere nieuwkomers. Zo opende in juli Het Portaal, een bordspellen- en gamewinkel die een gemeenschapshub voor spellenliefhebbers wil worden de deuren. Liefhebbers van spellen en games hebben er naast Almere Underground dus nog een nieuw adres bij. Taste of Asia is een Aziatische supermarkt en foodplaza die een culinaire reis door het Verre Oosten aanbiedt. Bij lunchcafé Brownies&downieS krijgen mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te werken in de horeca. 

Het Portaal: Bordspellen- en gamewinkel
Het Portaal is een gespecialiseerde bordspellen- en gamewinkel, ontstaan uit de passie en hobby van de eigenaren die bovendien zelf spellen ontwikkelen. Het Portaal biedt niet alleen een uitgebreid assortiment aan bordspellen, miniaturen en kaartspellen zoals Magic: The Gathering, Pokémon en Yu-Gi-Oh!, maar fungeert ook als een gemeenschapshub voor spellenliefhebbers. De winkel beschikt over zes speeltafels waar bezoekers kunnen deelnemen aan spelavonden en toernooien. Bezoekers van Het Portaal kunnen genieten van klassiekers en de nieuwste releases in bordspellen, de gedetailleerde wereld van geschilderde miniaturen met Warhammer, en fantasierijke rollenspellen zoals Dungeons & Dragons. Het Portaal is de perfecte bestemming voor iedereen die zijn vaardigheden wil verbeteren, nieuwe spellen wil leren, of gewoon een leuke tijd wil hebben met vrienden in een gezellige omgeving.

Het Portaal zit aan de Zadelmakerstraat 19. 

Taste of Asia: Een culinaire reis naar het Verre Oosten 
De Aziatische supermarkt en foodplaza Taste of Asia nodigt bezoekers uit voor een bijzondere culinaire reis. De winkel biedt een ruim aanbod aan exotische kruiden, lekkernijen en authentieke producten uit Azië. In het assortiment zitten verschillende producten die lastig te vinden zijn in Nederland. Dat zijn bijvoorbeeld pouch drinks en ijs van Melona uit Korea, Japanse pop-drankjes als Hatta, Ramuné, Animédrankjes en verschillende Pokémondrankjes en verschillende Japanse snacks. De foodplaza van Taste of Asia biedt een scala aan gerechten uit verschillende Aziatische keukens die ter plekke worden bereid, recht voor de ogen van de bezoekers. 

Taste of Asia zit aan de Schutterstraat 64.

Brownies&downieS: Meer dan alleen een lunchcafé
Brownies&downieS biedt bezoekers een bijzondere horecabeleving. In dit lunchcafé krijgen mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om mee te werken in een horecabedrijf. Kwaliteit staat bij Brownies&downieS hoog in het vaandel, met een menukaart die twee keer per jaar wordt vernieuwd om in te spelen op culinaire trends. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechten zoals rijkelijk belegde sandwiches, verse salades en natuurlijk de beroemde brownies.

Oprichter Thijs Swinkels combineerde zijn liefde voor horeca met zijn passie om iets te betekenen voor mensen met een beperking, wat resulteerde in de opening van de eerste Brownies&downieS in Veghel in 2010. Sindsdien is de formule uitgegroeid tot 60 vestigingen in heel Nederland, waarvan twee in Almere. Eerder opende er een vestiging in Almere Buiten. Omdat de wachtlijst voor medewerkers met een beperking bleef groeien, is er nu een tweede vestiging geopend in Almere Centrum. Brownies&downieS combineert een gezellige horeca-ervaring met smakelijke gerechten, en biedt tegelijkertijd een waardevolle werkervaring voor mensen met een beperking.

Brownies&downieS zit aan de Bodestraat 201.

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere heeft enorm veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Peek & Cloppenburg, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes en boetiekjes zijn te vinden in de Passages. 
Ook op het gebied van cultuur stelt Almere niet teleur. Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst. De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld. Met diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en bootjes die kunnen worden gehuurd kan Almere zowel op het land als op het water worden ontdekt. 
De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment. Het verrassende indoor familie entertainment centrum Almere Underground biedt nog meer vermaak voor jong en oud. Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet 
Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied. 
 
Almerecentrum.nl 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Almere Centrum!